Beveiliger worden, wat komt daar bij kijken?
Wil jij beveiliger worden? De sector beveiliging is altijd op zoek naar nieuwe beveiligers. Bij het worden van een beveiliger komen een aantal zaken kijken. Een opleiding beveiliging afronden is een van de belangrijkste zaken. Maar er komen meer dingen bij kijken.

‘Is dit je ding’?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je een zekere interesse hebt in de sector veiligheid en beveiliging. Als je van afwisseling houdt, ben je bij het vak beveiligen wel op de juiste plaats. Het werk is zeer afwisselend.

Opleiding beveiliging

Om beveiliger te worden zul je natuurlijk een opleiding beveiliging moeten hebben afgerond. Dit kan op het mbo. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden op het hbo. De opleiding (assistent) beveiliger is op niveau 1 en 2 van het mbo. Op niveau 3 kun je opleiding Coördinator Beveiliging volgen. Voor de opleiding op niveau 3 is wel eerst een diploma op niveau 2 nodig. Voor de opleiding op mbo niveau 2 is een vmbo diploma voldoende. Met de opleiding op mbo niveau 1 tot assistent beveiliger ben je nog geen volledige beveiliger.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden met betrekking tot een opleiding beveiliging. Je kunt hier meer lezen over de opleiding beveiliger 2. Meer lezen over de Coördinator beveiliging opleiding? En hier is meer over de opleiding assistent beveiliger 1.

Wat leer je bij de beveiliging opleiding?

Je leert onder andere hoe je toegangscontroles en gewone controles moet uitvoeren. Je leert hoe je moet omgaan in bepaalde crisissituaties. Wat is jou rol dan daarin? Je leert hoe je zaken moet rapporteren. Als er bijvoorbeeld een voorval heeft plaatsgevonden, moet jij zorgen dat daar een rapportage over wordt gemaakt. Je leert waar je op moet letten bij het lopen van controlerondes. Wat is afwijkend in je omgeving? Gedragen mensen zich vreemd? Je leert de regels en wetten die bij het vak als beveiliger komen kijken.

Dit zijn allerlei zaken die je leert bij de opleiding beveiliging. Meer lezen over beveiliger worden en de verschillende opleidingen beveiliging lees je natuurlijk op dit platform.