Beveiliging opleiding hbo

Wil je het hogerop zoeken in de sector veiligheid en beveiliging? Dan is een hbo opleiding misschien wel iets voor jou. Zo is er de mogelijkheid tot de opleiding Integrale Veiligheid en de opleiding Security Management. Om toegelaten te worden tot deze opleidingen zal je een afgerond havo of vwo diploma moeten hebben of een studie op mbo niveau 4 hebben afgerond.

Lees hier meer over de mogelijke opleidingen op het hbo.

Opleiding Integrale Veiligheid

Veiligheid en Security spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Om hiermee om te gaan zijn er allerlei opleidingen op dit gebied ontwikkeld. Ook op het hbo is er vorm van een beveiliging opleiding: de opleiding Integrale Veiligheid (IV). Deze opleiding wordt soms ook Integrale Veiligheidskunde (IVK) genoemd.

-> Lees hier meer over deze hbo opleiding beveiliging

Security Management opleiding

Dit is een hele brede opleiding in Veiligheid en Security. Er is aandacht voor veel verschillende aspecten zoals recht, organiseren en plannen. Ook is er een stageperiode aan deze opleiding verbonden.

-> Lees hier meer over deze opleiding beveiliging hbo

Wil je na het hbo nog verder studeren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden tot een opleiding op het wetenschappelijk onderwijs (wo).