Cursus Certificaat Beveiliging C

Met de cursus Certificaat Beveiliging C kun je het speciale Certificaat Beveiliging C halen. Deze cursus is een ideaal vervolg voor de opleiding Beveiliger en een goede opstap voor de opleiding tot Coördinator Beveiliging op mbo niveau 3.
De vooropleidingseis is dat je een erkend diploma als Beveiliger op zak hebt. Wil je daarna niet meteen de opleiding tot Coördinator Beveiliging volgen, maar wil je eerst ruiken aan deze opleiding? Dan is deze introducerende cursus iets voor jou.

 

De opzet van de cursus

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen die je normaal gesproken bij de opleiding Coördinator Beveiliging 3 ook zou krijgen. Maar het grote verschil tussen de mbo-opleiding Coördinator Beveiliging en de cursus Beveiliging C is dat de cursus puur gericht is op het theoriegedeelte; het is een introductie. De cursus heeft veel raakvlakken met de opleiding tot Coördinator Beveiliging.

Inhoudelijk leer je onder andere meer over de verschillende wet- en regelgeving die er geldt. Je leert meer over het beveiligen van gebouwen en je leert hoe je goed kunt organiseren en plannen.

Na het afronden van deze cursus en het behalen van het examen, krijg je het Certificaat Beveiliging C.

Duur van de cursus

De cursus is bij verschillende instanties te volgen. Daarom verschilt ook de duur van de cursus. Maar de gemiddelde duur is zo’n 8 tot 12 maanden.

De cursus vormt een ideale opstap voor de opleiding Coördinator Beveiliging op mbo niveau 3. Vaak is het ook mogelijk om bij bepaalde onderdelen van de opleiding Coördinator Beveiliging vrijstellingen te krijgen, omdat je deze onderdelen al hebt behandeld bij de cursus Beveiliging C.

Wat kan je met deze cursus Certificaat Beveiliging C?

Wanneer je deze cursus behaalt hebt, kan je extra verantwoordelijk aan. Je krijgt bijvoorbeeld meer bevoegdheden van je werkgever. Zo is het mogelijk dat je leiding gaat geven aan een team van beveiligers, of je krijgt meer bevoegdheden met betrekking tot het plannen van de diensturen.

Natuurlijk is het ook mogelijk (en zeker aan te raden) om een vervolg te geven aan je studie met de opleiding beveiliging tot Coördinator Beveiliging. Wanneer je deze studie hebt afgerond, heb je de complete bevoegdheden en competenties om het werk van een Coördinator Beveiliging te vervullen. Lees meer over de opleiding tot Coördinator Beveiliging.