Mbo opleiding beveiliging

De mogelijkheden op het mbo

De ‘eerste’ mogelijkheden voor het volgen van een opleiding in de beveiliging liggen op het mbo. Daar kun je uit verschillende leerniveaus kiezen voor een opleiding die je opleidt voor een functie in de beveiliging.

Kijk hieronder verder naar de verschillende mogelijkheden op het mbo.


Opleiding Assistent Orde & Veiligheid

Op mbo niveau 1 is er de opleiding tot Assistent Beveiliger. Dit is een instapopleiding in de beveiliging. Daarom zijn er ook weinig tot geen eisen voor de toelating tot deze studie. De opleiding is vooral bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren in de beveiligingsbranche. Je leert de eerste kneepjes van het vak en je leert wat het inhoudt om beveiliger te zijn. Je wordt met deze studie opgeleid tot assistent beveiliger. Lees hieronder meer over deze opleiding.

Opleiding Assistent Beveiliger

Opleiding Beveiliger

De opleiding Beveiliger leidt je op tot een volwaardige beveiliger. Deze opleiding wordt op mbo niveau 2 gegeven. Deze beveiliger opleiding is de meest gangbare opleiding om beveiliger te worden. Je kunt dus algemeen beveiliger worden bij bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven of bij de overheid. De opleiding is er op gericht om je goed te voorbereiden voor het echte werk. Daarom is er veel aandacht voor de praktijk. Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over deze mbo opleiding in de beveiliging.

Opleiding Beveiliger

Opleiding Coördinator Beveiliging

Als je hogerop wil in de beveiliging kun je na de opleiding tot Beveiliger ook nog een andere mbo beveiliging opleiding volgen; de opleiding Coördinator Beveiliging. Deze opleiding wordt gezien als een vervolg op de opleiding Beveiliger en is vooral voor mensen die een leidinggevende functie ambiëren met meer verantwoordelijkheden en uitdagingen. Je geeft leiding aan een team en bent het aanspreekpunt. Deze mbo opleiding wordt gegeven op niveau 3. Lees via de link meer over deze opleiding op mbo niveau 3.

Opleiding Coördinator Beveiliging

BBL opleiding beveiliging

Je kunt een opleiding in de beveiliging natuurlijk ook volgen middels een BBL opleiding beveiliging. Je combineert werken en leren. Dit kan handig zijn want zo kun je praktijk en theorie meteen goed combineren. Zeker als je genoeg hebt gezien van de schoolbanken kan dit type opleiding een goed idee voor jou zijn. Lees hier meer over de mogelijkheden en de verschillen met de BOL opleiding.

BBL Opleiding Beveiliging