Security Management opleiding

>Heb je interesse in een hbo opleiding beveiliging? Dan zou je nu kunnen gaan kiezen voor opleiding Security Management. Deze opleiding is op hbo niveau en duurt gemiddeld vier jaar. Na het behalen van je diploma Security Management mag je jezelf Bachelor of Business Administration (BBA) noemen.
Wat leer je op deze beveiliging opleiding Security Management?

Natuurlijk ben je benieuwd wat je binnen de Security Management opleiding gaat leren. Deze opleiding beveiliging sluit precies aan bij de branche waarin men wil gaan werken. De opleiding is namelijk heel breed opgezet. Je kunt binnen deze opleiding beveiliging kiezen voor een speciale geïntegreerde aanpak. Er wordt volop gewerkt aan competenties die je kunt gebruiken in je loopbaan. Je kunt hierbij denken aan management, recht en security. In de hoofdfase wordt er dieper ingegaan op risicomanagement, integrale veiligheid leiding kunnen geven, projectmanagement en crisismanagement.

Toelatingseisen van deze opleiding

Om toegelaten te worden tot deze opleiding dien je een havo of vwo diploma te hebben of een mbo opleiding op niveau 4 te hebben afgerond.

Stage

Bij deze opleiding zal je ook praktijkervaring moeten opdoen. Dit kan bij een stagebedrijf of bij je huidige werkplek (als de functie goed aansluit op de opleiding Security Management).

Na je opleiding Security Management

Je kunt met de Security Management opleiding alle kanten op binnen de security sector, maar welke richting je precies wil kun je binnen de opleiding kiezen. Dit houdt dus in dat je kunt gaan kijken naar welk werkveld je het leukste vindt. Misschien wil je zelf wel leiding gaan geven, je kunt binnen een organisatie gaan werken en jezelf in laten huren maar je kunt ook als freelancer aan de slag gaan. Daarom is het belangrijk dat je gaat kijken wat je wensen zijn en dit kun je aan de hand van de competenties ook gaan bepalen. Je gaat dan ontdekken waar je goed in bent en die sterke kanten ga je verder uitbreiden. Als je daar gebruik van maakt, zorg je er ook voor dat je de beste kanten in jezelf naar boven haalt.

Een hbo opleiding beveiliging die gerelateerd is aan de Security Management opleiding is de opleiding Integrale Veiligheid.

Toch liever kiezen voor een mbo opleiding in de sector veiligheid en beveiliging? Lees hier meer over de mogelijke mbo opleidingen in de beveiliging.